***       Водещите вечерни новини       на 18 октомври 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 18 октомври 
Коментари Харесай

Водещите новини! Европа се разтресе от терористични заплахи. Денков отговори на Радев за „обявената война на президентската институция“


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 18 октомври   

 

Берлинска синагога е била атакувана с коктейли " Молотов " рано през днешния ден, което се случва на фона на зачестилите случаи на антисемитски прояви в немската столица след ескалацията на насилието в Близкия изток, съобщи Асошиейтед прес.

Осем районни летища във Франция са били евакуирани тази заран, откакто са получили " закани за атентати " по електронната поща. Някои от тях към този момент са възобновили работа след инспекция, съобщи Франс прес, като се базира на източници, осведомени със случая, съобщи Българска телеграфна агенция.

Евакуираните летища са в Лил, Лион ( " Брон " ), Нант, Ница, Тулуза, Бове, Биариц и По, заяви полицейски чиновник за Агенция Франс Прес. Няма наранени летища в Париж.

Звездата на Давид е била изрисувана върху няколко жилищни здания, в които живеят евреи, в немската столица Берлин, оповестиха немски медии през миналия уикенд.

В обществените мрежи се появиха фотоси на здания, станали обект на похищението.

Германските издания напомнят, че по време на Холокоста нацистите по подобен метод са отбелязвали еврейските домове със Звездата на Давид.

На фона на терористичната офанзива на „ Хамас “ в Израел, израелците в немския град сигнализират за растеж на експанзията и нападенията от страна на пропалестински поддръжници.

ВИДЕО

„ Президентът би трябвало да символизира единението на нацията. Очевидно той е решил, че има други цели “. Това сподели пред публицисти в Mинистерския съвет министър председателят Николай Денков. 

„ Винаги съм казвал, че институциите би трябвало да работят дружно. От другата страна не виждаме никакъв положителен метод в това отношение “, уточни той. 

Коментарът му е във връзка рецензиите, които президентът насочи към изпълнителната власт поради решението за въвеждане на директни такси на съветски газ през страната ни за Унгария и Сърбия. 

„ „ Булгартрансгаз " не е застрашен от банкрут. Тази версия няма учредения. Въведената преди няколко дни такса за импорт и пренос на съветски газ през България поражда обвързване във връзка с „ Газпром ", а не на страните консуматори на този газ или пък на „ Булгартрансгаз “ “, съобщи Денков във връзка опасенията на президента, че е допустимо смяната в закона да се отрази отрицателно на финансовото положение на газопреносното сдружение. 

„ Страната ни има ясни причини за таксата от 20 лева за мегаватчас. От една страна, ние пазиме българския интерес – това са доходи, които могат да влязат в бюджета. От друга страна, има много добра опция по този метод да се сътвори същинска конкуренция сред тръбния и втечнения газ, от което би спечелила цяла Европа “, изясни министър-председателят. 

Той още веднъж уточни, че сега нищо не постанова използването на съветски газ – има развиване на газопреносната мрежа и интерконектори.

Удължава се срокът за доставки от Русия, свързани с плановия ремонт на Шести блок на АЕЦ „ Козлодуй “ ЕАД, оповестиха от държавната пресслужба.

Свидетели оповестяват, че нападателят бил видян да си приказва самичък на улицата, след което е влезнал в един от магазините и е заплашил, че ще убие хора. 

Според администрацията на президента Джо Байдън наказателните ограничения са ориентирани към „ загадка капиталова мрежа " на палестинското ислямистко придвижване, към финансов медиатор, обвързван с Иран, и към основана в линията Газа борса за продан на виртуална валута, наред с други неща.

Санкциите, наложени по силата на изпълнителна заповед в границите на битката с тероризма, са ориентирани против една организация и девет души в линията Газа и на други места, в това число в Судан, Турция, Алжир и Катар, се споделя в изказване на министерството на финансите на Съединени американски щати.

Млад мъж почина, до момента в който пази обичаната си от граната на „ Хамас “, написа израелският новинарски уебсайт N12.

Според парламентариста доста е евентуално в оръжейните доставки да има пръст Иран.

По думите на Елкин: „ Нашата страна би трябвало да осъзнае обстоятелството, че Москва е трансформирала политиката си. Русия подписа стратегически съюз с Иран поради войната в Украйна. И както Ислямската република оказва помощ на Русия, по този начин и Москва оказва помощ на Техеран “.

„ Ние би трябвало да създадем доста и съществени промени във връзка с политиката си към Руската федерация “, сподели още депутатът в Кнесета.

Руски изтребители МиГ-31, въоръжени с ракети „ Кинжал “, стартират да патрулират непрекъснато над неутралните води в Черно море.

Това разгласи президентът на Русия Владимир Путин на конференция след договаряния в Пекин с китайския водач Си Цзинпин.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР